tisdag 19 maj 2015


Konstgräset ej för vuxna.
2015-05-18 14:16

Denna nyhet är tagen ifrån Sportredaktören Patrick Sjöös blogg. En blogg om sport, spel, djur och poliser där han skriver att skaderisken är stor i Brunflo efter kommunens snålhet. Kommentera gärna vad ni tycker.

Uppdaterad: 2015-05-18 14:38


Kommer ni ihåg glädjen efter att Brunflo skulle ta över konstgräset från Jämtkrafts A-plan?


Men blev det riktigt bra?

Nej, det blev ju inte det.

På Jämtkraft Arena låg gräset på en sviktmatta, en så kallad pad.

När konstgräset flyttades till Brunflo så lade kommunen ut det på gruset. Ingen pad. Ingen svikt.

– Det kan bara handla om er kommuns snålhet att inte lägga en pad. Ska man lägga ett konstgräs på en grusbädd så måste man använda sig av ett längre gräs, säger Bo Wedlund som är arenautvecklare på svenska fotbollförbundet.

Planen i Brunflo skulle alltså inte vara i närheten av att klara några tester som gör det möjligt att spela elitfotboll där.

– Det är en plan för breddfotboll. Det finns inget regelverk för en breddfotbollsplan så vad jag förstår får man spela seriematcher där i lägre serier. Men den måste ju bli väldigt hård, säger Wedlund.

Vilket innebär?

– Riskerna är ju att det kommer att bli belastningsskador på sikt. För barn är det mindre problem eftersom de inte trampar igenom som en vuxen spelare.

Nu krävs det ännu mer gummigranulat i mattan för att få dem mindre hård. Enligt uppgift 5-8 ton/år.

Kommunen har avsatt två ton till planen i Brunflo under en 6-årsperiod.

Kommunen kommer att inte ha samma skötsel på planen som man har på Jämtkraft Arena eftersom det handlar om en plan för breddidrott.

Däremot tar man samma pris att hyra Jämtkraft Arena som lekytan i Brunflo.

– Det låter jättekonstigt om er kommun tar samma pris för att spela där som på en uppvärmd konstgräsplan. Det bör vara samma pris som det är för att hyra en vanlig naturgräsplan, säger Bo Wedlund.

Läs mer från sportredaktören här:

http://blogg.mittmedia.se/sportredaktoren/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar